Dakliggers en muurplantjes

blog 2013 bok 6 onderZo langzaam als het dak van blok 1 ging, zo snel gaat het bij het huurdersblok! Elke dag komen er liggers bij. Alle kolommen zijn geplaatst en alle liggers zijn gelegd. En dat ziet er al heel indrukwekkend uit. Als je van aan de zijkant van het blok van een afstandje kijkt, zie je alleen houten liggers zonder lucht ertussen en kun je je al voorstellen dat het een dicht dak is. Zo ver is het nog niet, het zijn alleen nog de liggers waar straks de dakdozen op komen te liggen. Maar het tempo waarin het nu gaat biedt vertrouwen voor de versnelling die we nu zo nastreven.

blog mei 2013 bekisting stroIkzelf heb vandaag gewerkt aan mijn eigen blok, blok 2. Ook daar komt wat schot in, al blijft blok 2 toch achter het huurdersblok aanhobbelen. We zijn bezig met het voorbereiden van de bekisting van de ringbalk. Toen de ringbalk van het huurdersblok gestort was is alle bekisting er weer afgehaald en naar blok 2 gebracht. Daar moet het nu dus op. Dat is best een hele klus. Eerst een rij planken vast timmeren aan de hoogste rij banden, met de laserpas precies op de juiste hoogte. Daarna vulden we de gaten tussen de planken en de banden met stro en dekten we deze ‘stronestjes’ af met een laagje cement. Die gaten moeten dicht zodat het beton voor de ringbalk niet naar beneden stroomt. Een aparte combi, stro met cement. Mijn voorkeur blijft uitgaan naar het natuurlijke materiaal.

blog mei 2013 bekisting cement

blog mei 2013 koolzaadveldTijdens het werken kijk ik regelmatig even op. Het land voor ons bouwterrein staat helemaal vol met koolzaad, een prachtig, bijna lichtgevend geel veld. Over planten gesproken..........

 

 

muurplantjesOp verschillende plekken hebben de kiempjes hun weg door het cement naar het licht gevonden en groeien de plantjes hier uit de bandenwand. We kunnen hier eten uit de muur…..