Een waterdicht dak en andere bouwzaken

dak met EPDM

Al een maand loop ik rond met voorhoofdholteontsteking, dus ik ben al een tijd niet aan het bouwen, maar vandaag toch even een berichtje van hier. Want ook al bouw je niet, als je hier woont, kun je toch heel goed zien hoe de bouw vordert.

De dakbedekkers zijn geweest en het dak van blok 1 is bedekt met EPDM. Het mooie houten dak is van achteren nu veranderd in een zwart dak. Het dak is nu waterdicht. Ook de lichtkoepels zijn geplaatst. In het ene huis van blok 1 is in de woonkamer een yurtdak gemaakt met een mooie ronde lichtkoepel in het midden van de ronde cirkel. En verder heeft elke achterkamer die niet in verbinding staat met de glaspui op het zuiden een (vierkante) lichtkoepel.

RaamkozijnenAan de kozijnen is ook weer verder gewerkt. De kozijnen van de openslaande deuren zijn geplaatst, dus alle kozijnen zitten er nu in. Volgende week komt het glas van de ramen. Dat zal weer een mijlpaal zijn!

En zo komen we steeds een stukje verder. De nieuwe bouwweg is een verademing. Je kunt weer gewoon van het ene blok naar het andere lopen zonder tot je enkels in de modderklei te zakken. Dat maakt het bouwen een stuk makkelijker. Het weer is ons meestal toch nog wel goed gezind. Zo nu en dan moeten we het banden stampen staken vanwege een te harde regenbui, maar er zijn ook nog dagen met een heerlijk zonnetje. Voorlopig wordt er hier nog lekker doorgewerkt. En straks als blok 1 echt dicht is, dan kunnen we daar binnen verder als het buiten echt te bar wordt. We hopen op een niet al te strenge winter, zodat we lekker door kunnen bouwen!