Voorbereiding kozijnen en vloer blok 6

kozijnen in afwachting van plaatsingVandaag begon mijn bouwdag op de zolder van de loods; waar ik samen met een vrijwilligster uit België de ramen en kozijnen van blok 1 mocht gaan gronden met transparante primer. De bewoners van blok 1 willen straks graag het hout zichtbaar laten. Meestal worden kozijnen en ramen voordat ze op de bouw arriveren al voorbehandeld in de fabriek. Maar bij ons ging dat niet omdat er gekozen was voor een transparante houtolie. De kozijnfabriek wilde hun kozijnen alleen voorbehandelen met eigen product en in het assortiment zaten alleen maar dekkende verven.

Het blijkt ook hoogst ongebruikelijk te zijn, in de gewone bouwwereld, om gevingerlaste houtsoorten transparant te laten.

Dit is slechts een van de vele afwijkingen met de gewone bouwwereld. Ons project zit er vol mee. Telkens prikkelen we weer de leveranciers met ongebruikelijke vragen. En ik denk dat het heel goed is dat wij deze rol op ons nemen. Het helpt mensen om kritisch te worden en aandacht te hebben voor zaken die misschien helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken.

 

IMG 0296

Later op de dag heb ik geholpen bij blok 6; de huurwoningen van Salland Wonen. Met hen is afgesproken dat de oplevering in oktober 2013 zal plaatsvinden. We zijn daar bezig met het stortklaar maken van de betonnenvloer. De piepschuimenbroodjes liggen er bijna allemaal in. De betonnen fundering moest worden ontdaan van kleiresten. Dit is belangrijk omdat anders het beton niet goed kan hechten. De houten planken zaten al om de randen, dat was niet echt handig. Maar waar we in blok 1 nog in de weer waren met staalborstels om de gedroogde kleiklonten van het beton te krijgen, zijn we in blok 6 bezig met een tuinslang met water. Dat gaat wel weer een stuk makkelijker.

Zo gaan we langzaam vooruit naar steeds efficiënter en praktischer werken.

schoonspuiten betonnen fundering