Verkocht: strobalenhuis in de Aardehuiswijk!

Vooraanzicht bij avondzon Deze woning is inmiddels verkocht!

Verwachtingen rond koepels aardehuizen

Aardehuis 8BAEen groen begroeid bolletje: zo moesten de koepels op de aardehuizen eruit komen te zien. Klimop zou de grijze dakbedekking camoufleren en daarmee aansluiten bij het uiterlijk van de wijk. Op dit moment zijn de koepels nog grotendeels grijs. Hoe is het zo gekomen en wat kunnen we in de toekomst van deze koepels verwachten?

Omdat de koepels het uiterlijk van de wijk bepalen, organiseren de bewoners van de aardehuizen een gespreksavond waarop de verwachtingen rond de koepels wederzijds worden uitgesproken en waarop ideeën en meningen welkom zijn.

Deze gespreksavond is op woensdag 8 mei om 20:00 uur in ’t Middenhuis (Rietgors 22). Iedereen is welkom. Graag even aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. i.v.m. koffie en thee.

Lees meer: Verwachtingen rond koepels aardehuizen

Bouwkleding kan weer uit de kast

door houtrot aangetaste kolom wordt doorgezaagdHoewel de bouwfase al een tijd achter de rug is, kun je de komende tijd regelmatig Aardehuizers tegenkomen in hun aloude bouwplunje. Er is namelijk houtrot ontdekt in de kolommen die de daken overeind moeten houden. Onder de vloer hebben vrijwel alle Aardehuizen een zandpakket die samen met de leemmuren helpt om de temperatuur binnenshuis te bufferen. Alleen is er vocht in dat zandpakket terecht gekomen die in het hout van de kolommen is gaan zitten. In dit artikel kun je er alles over lezen.